AKCIJA "SADNJA ZA LEPŠI NIŠ"

U okviru akcije „Stablo za lepši Niš“, koju su organizovali Rotari klubovi Niš – Centar i Niš – Medijana, u parku Čair zasađeno je 20 novih stabala.

Cilj akcije je, kako poručuju, očuvanje životne sredine.

sadnja

„Naša dva kluba su danas odlučila da urade jednu akciju koja je vezana za neki sitan doprinos zajednici. Svi znamo da korona u velikoj meri otežava mnoge stvari, pa nam je ovo došlo kao nešto, da tako kažemo, najbenignije a korisno, jer sadnja drveća je nešto što bi svi trebalo da rade“, kazao je Nikola Pejović, predsednik Rotari kluba Niš – Centar.

sadnja 2

Rotari klubovi, dodao je Pejović, se posebno fokusiraju na nekoliko stvari, a jedna od njih je zaštita životne sredine i podsetio da ovo nije prvi put da se organizuje ovakva akcija. Prethodnog puta svi niški Rotari klubovi sadili su drveće na keju.

Akcija sadnje drveća u Čairu organizovana je u saradnji sa JKP „Mediana“.

„Od njih smo uzeli sadnice, ljudi su bili vrlo pristupačni, već su sve pripremili, a mi smo došli samo da finiširamo tu akciju. Ovo nije prva akcija. S obzirom na to da širom sveta ima preko milion rotarijanca, pre dve godine je napravljena akcija da svaki rotarijanac zasadi po jedno drvo, tako da je milion i dvesta stabala u međuvremeno zasađeno. U skladu sa tom akcijom smo želeli da nastavimo dalje i da Čair kao najlepše mesto za sadnju dobije još 20 novih stabala javora i jasena“, izjavio je Aleksandar Obradović iz Rotari kluba Niš – Medijana.

Kako su predstavnici dva niška Rotari kluba najavili, očeku je se akcija na nivou cele zemlje u partnerstvu sa UNICEF-om i USAID-om, gde će obezbediti dronove za osnovce, koji će za potrebe časova informatike moći da ih programiraju i nauče da rade na njima.

Vi ste ovde: Početak Vesti Najnovije vesti AKCIJA "SADNJA ZA LEPŠI NIŠ"