RTV Belle Amie, EMISIJA „JUTRO“

JKP „Mediana“ uz podršku Grada trenutno radi na akciji sadnje 170 sadnica na prostoru Studeničke ulice i Bulevara Svetog Pantelejmona. „Sadnja se vrši na prostoru između zgrada gde je trebalo izvršiti gradnju, ali do toga neće doći, već ćemo taj prostor oplemeniti“, izjavio je na RTV „Belle Amie“ u emisiji „Jutro“ direktor JKP „Mediana“ Dragoslav Pavlović.
fcxhgfhb
Situacija uzrokovana virusom Covid-19 nije uticala u velikoj meri na rad JKP „Mediana“ što se može videti u potpunosti ispoštovanim osnovnim delatnostima preduzeća. Redovno se vrši čišćenje ulica i odvoz otpada, takođe i sadnja zelenila.
„Vremena se menjaju samim tim i grad, dolazi do novih investicija i tada morate biti spremni na promene. Gradnja novih objekata ponekad zahteva da se deo zelenila pretvori u neki drugi prostor. Tako je u slučaju seče kedrova bilo neophodno ukloniti stabla na lokaciji gradnje novog šoping centra. Međutim, u konkretnoj situaciji nije reč samo o seči već je težište stvari na tome da se nadomesti posečeno. Posadiće se bar 5 puta više novih sadnica od kojih će najveći broj biti zasađen blizu lokacije uklanjanja“, izjavio je Pavlović.
fgfh
Ove godine napravljen je svojevrstan rekord u broju posađenih sadnica. Od jeseni 2019. do jeseni 2020. godine JKP „Mediana“ je zasadilo ukupno 1220 komada različitih sadnica po različitim programima sadnje, a uklonjeno je 30 puta manje sadnica.
129297063 789857968230163 8393197220804701126 n
„Novom odlukom Grada, održavanje kompletne površine Novog groblja sa delimične nadležnosti JKP „Mediana“ prelazi u nadležnost JKP „Gorica“, te se nadamo da će u narednom periodu izgled ovog prostora biti na zavidnom nivou“, poručio je Pavlović.
Vi ste ovde: Početak Vesti Aktuelnosti RTV Belle Amie, EMISIJA „JUTRO“