TV ZONA PLUS- SAŠA MATIĆ

Gostujući na TV Zona plus u emisiji „Iz jutra u dan“ Saša Matić iz JKP „Mediana“ govorio je o novinama koje se trenutno sprovode na teritoriji grada.
Kroz projekat „Upravljanje staklenom ambalažom na Zapadnom Balkanu“ koji je sproveden, JKP „Mediana“ je dobilo 300 zvona za odlaganje staklene ambalaže i uveliko radi na njihovom postavljanju na teritoriji grada, ali i seoskom području. Projekat sprovodi GIZ u saradnji sa NALED-om i kompanijom „Sekopak“. Stakleni ambalažni otpad koji JKP „Mediana“ bude prikupilo, preuzimaće kompanija „Sekopak“. Cilj je unapređenje primarne selekcije ambalažnog otpada kao i povećanje reciklaže stakla, koje će se odraziti i na druge lokalne samouprave. „JKP „Mediana“ je već imalo akcije za prikupljanje ambalažnog otpada, koje su ujedno bile i promotivnog karaktera u cilju podizanja svesti građana o značaju recikliranja“, istakao je Matić.
 
fdrggd
 
JKP „Mediana“ uveliko radi na detaljnom čišćenju međublokovskog prostora i divljih deponija i tome će biti usredsređeno i nadalje zahvaljujući lepom vremenu, s obzirom na to da su to iste ekipe, koje osim što su uvek u pripravnosti, zadužene su i za čišćenje snega.
148489163 536561170624498 4874153230132182611 n
 
Uveliko se radi na čišćenju i sređivanju Starog groblja koje je po prvi put obuhvaćeno redovnim programom, a od aprila JKP „Mediana“ počinje sa čišćenjem bedema Tvrđave, što takođe spada u novine redovnog poslovanja. Čišćenje će biti vršeno mašinom za uklanjanje grafita, ali bez visokog pritiska kako se ne bi oštetile same zidine.
„Nakon završetka zimske sezone u planu je ponovno sprovođenje akcije besplatnog odvoženja kabastog otpada, koja je imala ogroman odziv kod građana“, izjavio je Matić.
Vi ste ovde: Početak Vesti Aktuelnosti TV ZONA PLUS- SAŠA MATIĆ