DVE GODINE RADA NADZORNOG ODBORA I RUKOVODSTVA JKP „MEDIANA“ NIŠ

Nadzorni odbor i novo rukovodstvo koje je JKP Mediana” dobilо pre tačno dve godine, slažu se da je puno toga krenulo na bolje. Smanjena su dugovanja prema dobavljačima, kao i deo kredita za tekuću likvidnost i operativno poslovanje. Dugovanje Grada prema ovom preduzeću se povećalo.

DSCF2590

Nadzorni odbor i rukovodstvo JKP „Mediana“ Niš je na konferenciji za novinare koja je održana 05. oktobra 2015. godine, podneli su izveštaj o dvogodišnjim rezultatima rada i poslovanja.

Osvrćući se na protekla dve godine, Bratislav Vučković, direktor JKP „Mediana“ istakao je da je na početku mandata preduzeće imalo potraživanja od 409 miliona dinara a sada je taj iznos povećan na 625 miliona. Od toga, za izvršene usluge, Grad duguje „Mediani“ 420 miliona dinara.

Prema izveštaju ovlašćene revizorske kuće, JKP Mediana” je prošlu godinu završilo pozitivno sa 29,2 miliona, a za prvih 6 meseci ove godine ostvaren je prihod od 674 hiljada dinara.

„Dug prema dobavljačima je oko 30 miliona dinara, a dug po osnovu kredita je smanjen sa 176 miliona na 137 miliona dinara. 2013. godine

Grad je na ime dugovanja platio “Mediani” 276 miliona dinara. Prošle godine 175 miliona, a ove godine 125 miiona dinara. Počeo je sa radom Reciklažni centar, povećan je broj korisnika usluga za 5.500 na površini od 263 hiljade kvadratnih metara, što je uvećalo profit preuzeća na 29 miliona dinara”, kazao je Vučković.

O raduMediane” pozitivno se izjasnio i Nadzorni odbor, a predsednik dr Bratislav Blagojević kaže da je neophodno modernizovati ceo sistem ovog javnog komunalnog preduzeća.

Ne postoje samoinicijative da ljudi sami nešto promene. Malo ima novih ideja, a one su neminovne. Ovо preduzeće ima izuzetno dobar informacioni centar, ali on ne daje rezultate. I dalje imate izveštaje pisane rukom “, rekao је Blagojević.

U susret očekivanom pripajanju dela JKP Gorica”, Nadzorni odbor i rukovodstvo Mediane” ističu da se mora krenuti sa pozicija čistih računa i precizno definisanih obaveza.

„JKP „Mediana“ podržava sve aktivnosti osnivača kada je u pitanju pripajanje dela „Gorice“, ali to bi trebalo uraditi na transparentan način, kako u pogledu fizičke tako i u pogledu deobe finansijskih obaveza i potraživanja. Što se tiče radne snage, prioritet će imati proizvodni radnici, dok će se za administraciju primeniti kriterijumi koje je propisala Vlada republike Srbije. Očekujemo do kraja godine razrešenje tog problema“, naglasio je Vučković.

Među planovima za naredni period prezentovan je Geografski informacioni sistem (GIS) putem kojeg će zaposleni u Mediani” elektronskim putem da popunjavaju radne naloge i izveštaje koji će dnevno pokazivati aktivnosti na održavanju i uređenju zelenila u gradu.

yelenilo1

„Osim što će „Mediani“ interno omogućiti redovno praćenje izvršenja posla, omogućava da i nadležnoj gradskoj upravi, na dnevnom nivou, dostavljamo takve informacije. Grad će u svakom trenutku imati na uvid šta je tačno urađeno od usvojenog plana. Svaki radni nalog mora biti otvoren fotografijama pre početka i nakon obavljenog posla, jer bitno je i kako je posao urađen, kao i koliki je bio operativni trošak za izvršenje tog posla“, objasnio je Miroslav Đokić, rukovodilac Službe za razvoj GIS i GPS.

Ovakav sistem u Srbiji ima jedino Grad Beograd i njihovo komunalno preduzeće.

 

Vi ste ovde: Početak Vesti Arhiva vesti DVE GODINE RADA NADZORNOG ODBORA I RUKOVODSTVA JKP „MEDIANA“ NIŠ