DVORIŠTE VRTIĆA „LANE“ KRASE NOVE JELKE

Predstavnici JKP „Mediana“ Niš posetili su vrtić „Lane“ i tom prilikom, u dvorište vrtića, posadili sadnice jelki. Akciji ozelenjavanja vrtića pridružili su se i autori knjiga Azbuka nečistoće i Azbuka reciklaže, Timošenko Milosavljević i Aleksandar Blatnik, kao i glumci Ivana i Miroljub Nedović.

DSCF2687

„Na kraju ove kalendarske godine za naše najmlađe pripremili smo prigodne poklone. U dvorište vrtića posadili smo jelke koje smo zajedno sa mališanima okitili. Osim igračkica, kantica za odlaganje otpada i metlica za čišćenje, poklonili smo im knjige o reciklaži autora Timošenka Milosavljevića i Aleksandra Blatnika u izdanju JKP „Mediana“ Niš. Na ovaj način u novu 2016. godinu ulazimo zelenije, veselije i čistije“, rekao je Bratislav Vučković, direktor JKP „Mediana“ Niš.

DSCF2697

DSCF2701

„U druženju sa decom saznali smo da deca znaju puno toga o reciklaži. Edukuju ih i roditelji i vaspitači a danas smo i mi ovde sa njima da im približimo pojam reciklaže i zaštite životne sredine“, rekao je Aleksandar Blatnik.

DSCF2704

Deca iz vrtića „Lane su od JKP „Mediana“ pored jelki dobili i igračke, kantice i metlice. Mališani i vaspitači su za uzvrat „Mediani“ poklonili sliku ovog vrtića, koju su naslikala deca iz predškolske grupe.

Akcija ozelenjavanja vrtića nastaviće se i daljei to najpre u obdaništu u Niškoj Banji. Predloženo je i da se formira park u kome će svako novorođeno dete imati svoju sadnicu. Na taj način bi i grad bio mnogo lepši i čistiji.

Vi ste ovde: Početak Vesti Najnovije vesti Vesti arhiva vesti DVORIŠTE VRTIĆA „LANE“ KRASE NOVE JELKE