SAČUVAJMO PLANETU OD NAS SAMIH

22. april - Dan planete Zemlje javno komunalno preduzeće Mediana” obeležilo je u Gradskoj bašti u Tvrđavi, družeći se sa posetiocima, učenicima, javnim ličnostima, а pod sloganomSačuvajmo planetu od nas samih”.

1

U Gradskoj bašti u niškoj tvrdjavi, obeležen je Dan planete Zemlje. Učestvovali su osnovci i srednjoškolci koji su kroz predstavu i performans pokazali starijima kako se čuva planeta.Podržali su ih glumci, pisci, karikaturisti.

Cilj obeležavanja ovog dana je da se ukaže na ugroženost prirode i na čovekov nemar u odnosu prema njoj, te na opasnost koja preti prirodi i životu na Zemlji, kao i podizanje nivoa ekološke svesti, edukovanje i motivisanje dece i odraslih građana kako bi se aktivno uključe u borbu za očuvanje planete Zemlje.

2

Svake godine JKP Mediana” se pridružuje obeležavanju ovog dana kako bismo podsetili da je Zemlja ugrožena od nas samih. Drago mi je što se ova manifestacija održava u Gradskoj bašti i zadovoljstvo mi je što imamo ove mlade ljude koji imaju dobar odnos prema prirodi. Svi zajedno moramo da damo puni doprinos kako bismo sačuvali planetu za naraštaje koji dolaze”, rekao je direktor JKP Mediana” Bratislav Vučković.

Učenici OŠ „Stojan Ljubić“ iz Kosančića, dobitnici druge nagrade na Prvom pozorišnom festivalu osnovnih i srednjih škola pod nazivom „Šta dramiš“ izveli su predstavu na temu ekologije. Omladinsko pozorište „Treća polovina“ pridružilo se temi kroz performans a na osnovu aforizama iz Medianinih publikacija „Azbuka (ne)čistoće“ i „Azbuka reciklaže“ i dve Medianine himne u izvođenju Bore Đorđevića i grupe „Riblja Čorba“.

3

„Prikazivanjem ove koreo-drame, pridružujemo se „Mediani“ u njihovoj borbi za očuvanje životne sredine. Mi smo na ovaj način promoteri njenog dosadašnjeg rada“, objasnila je Ivana Nedović, glumica Narodnog pozorišta iz Niša, koja je režiser ovog performansa.

Između dve predstave, tačno u minut do dvanaest, JKP „Mediana“ je u Gradskoj bašti posadilo drvo magnolije da nas sve podseća na važnost šuma i zelenila radi očuvanje životne sredine.

 

Vi ste ovde: Početak Vesti Najnovije vesti Vesti arhiva vesti SAČUVAJMO PLANETU OD NAS SAMIH