OBILAZAK RADOVA NA SANACIJI SEGMENTA S4

Gradonačelnik Niša dr Zoran Perišić i direktor JKP „Mediana“ Bratislav Vučković sa saradnicima obišli su nišku deponiju gde se privode kraju poslovi na sanaciji i rekultivaciji segmenta S4. Osnovni cilj ovog posla je produženje veka deponije do početka funkcionisanja Regionalne deponije „Keleš“.

april 2016

Radovi na sanaciji polja S4na niškoj deponiji započeti su u avgustu prošle godine. Sedam meseci nakon početka taj deo izgleda sasvim drugačije. Brda smeća zamenila je utabana zemlja, a smrad se više ne širi okolinom. Metan više ne izbija kroz cevi pobodene u zemlju, kao ranije.

Da nije urađeno sve ovo od avgusta do danas, sada bi ovde do kolena bili u smeću a ovde se to sada ne vidi. Završetkom radova na sanaciji i zatvaranju na segmentu S4 deponije Bubanjrešava se višedecenijski problem i u skladu je sa propisima u oblasti ekologije i zaštite životne sredine koje Srbija mora da ispuni na putu ka EU”, kazao je gradonačelnik Niša dr Zoran Perišić.

gradonačelnik i direktor

Do sada je urađeno oko 60 posto ugovorenih radova a preostalih 40 sastoje se od zatvaranja segmenta S4, odnosno ugradnje vodonepropusnog materijala-geofilca, koji sprečava zagađenje vodotokova.

Očekuje se da sve bude gotovo za najviše dva meseca. Vrednost radova je oko 60 miliona dinara i sve je već plaćeno izvođaču”, naglasio je Bratislav Vučkovič, direktor JKP Mediana” Niš.

Poglavlje 27 u pregovorima o članstvu u EU između ostalog reguliše kvalitet vazduha, upravljanje otpadom, upravljanje vodama, kontrolu industrijskog zagađenja, kontrolu hemikalija, kao i investicije u oblasti otpada, koje treba da u većoj meri budu usmerene na razdvajanje i reciklažu.

Vi ste ovde: Početak Vesti Arhiva vesti OBILAZAK RADOVA NA SANACIJI SEGMENTA S4