NOVA KLUPA U GRADSKOJ BAŠTI - DONACIJA PRINČEVSKOG PARA

Njihova kraljevska visočanstva prInceza Katarina i prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević, u pratnji dr Elejn Lejkok, direktorkom humanitarne fondacije „Lajflajn“ za London i dr Julijom Palmer, u okviru posete Nišu, posetili su i Gradsku baštu JKP „Mediana“ u Tvrđavi. Povod posete je donacija parkovske klupe.

02

Prinčevski par sa pratnjom, u Gradskoj bašti, dočekali su i poželeli im srdačnu dobrodoošlicu, uz tradicionalnu pogaču i so, gradonačelnik dr Zoran Perišić i direktor JKP „Mediana“ Bratislav Vučković.

01

Za razliku od prethodnih poseta koje su uvek bile usmerene na donacije zdravstvenim ustanovama, , po prvi put jei jedno komunalno preduzeće dobilo donaciju. JKP „Mediana“ je dr Palmer donirala klupu. Klupa je postavljena u znak sećanja na preminulog oca dr Julija Palmer, dobrotvorke iz Velike Britanije a koja će krasiti prostor Gradske bašte i omogućiti Nišlijama, kao i drugim posetiocima, da u trenucima odmora uživaju u ovom prostoru.

C11292EA1A34AD9F25DBC9F966B733E95CAFA8530B4767A58Fpimgpsh fullsize distr

Ovom prilikom, razmenjeni su pokloni a poznati niški i svetski umetnik Aleksandar Blatik naslikao je sliku prinčevskog para i poklonio im u znak sećanja na ovu posetu.

"Moj suprug Aleksandar i ja nastavićemo istim tempom da pomažemo. Želim da kažem dabez naših prijatelja i ljudi iz dijaspore to ne bi bilo moguće i zato im se najiskrenije zahvaljujem na pruženoj pomoći", izjavila je princeza Katarina.

04

„Javno komunalno preduzeće „Mediana“ je jedino i prvo komunalno preduzeće koje je posetio prinčevski par a dobili smo i jednu parkovsku klupu. S obzirom da je Fondacija Princeze Katarine prepoznatiljiva po donacijama namenjenim zdravstvu i poklon Mediani bi mogao da se okarakteriše tako, jer higijena je pola zdravlja, a upravo je održavanje javne higijene posao kojim se bavi „Mediana“, rekao je Bratislav Vučković i dodao: „Započeta je saradnja, nadamo se da će u narednom periodu biti podignuta na viši nivo“.

 

Vi ste ovde: Početak Vesti Najnovije vesti Vesti arhiva vesti NOVA KLUPA U GRADSKOJ BAŠTI - DONACIJA PRINČEVSKOG PARA