„BANKOMAT KNJIGA“ I „ČITALIŠTE“ U GRADSKOJ BAŠTI

U Gradskoj bašti JKP Mediana” Niš u Tvrđavi, u četvrtak 18. avgusta, održano je umetničko veče u okviru ciklusa Čitalište” beogradkih glumaca Zorana Ćosića i Desimira Stanojevića. Iste večeri, Narodna biblioteka Stevan Sremac“postavila je bankomat knjiga”.

DSCF4630 640x480

U Gradskoj bašti posetioci su mogli da odaberu i pozajme knjige iz “bankomata knjiga” koji je postavila Narodna biblioteka “Stevan Sremac“. Odlomke iz knjiga pročitala je Ivana Nedović, glumica niškog Narodnog pozorišta.

„Postavili smo police za knjige u letnjikovcu, koje će svakodnevno biti dostupne posetiocima, ukoliko žele da čitaju u prirodi, ali i da ih odnesu kući, vrate ili doniraju svoje. U ovom lepom prostoru, pod otvorenim nebom, održavaju se prezentacije, promocije, književne večeri i predstave“, rekao je Bratislav Vučković direktor JKP „Mediana“.

DSCF4649 640x480

Glumac Narodnog pozorišta u Beogradu Zoran Ćosić i njegova supruga, oboista Simfonijskog orkestra RTS-a, Nina Ćosić dočarali su posetiocima Gradske bašte, govorom i muzikom, svet Nušićevih malo poznatih Pripovedaka jednog kaplara''. Uvodni tekst govorio je glumac Pozorišta na Terazijama Desimir Stanojević. Do sada je izvedeno četrdesetak predstava, a gostovanja su bila u Knjaževcu, Leskovcu, Arandjelovcu, Leposaviću, Kosovskoj Mitrovici, Gračanici, Zubinom Potoku, Topoli.

letnjikovac 640x361

Nušićevo delo opisuje period srpsko-bugarskog rata, s kraja 1885. do početka 1886. godine. Čini ga dvadesetak priča o tragici malih, običnih ljudi.

DSCF4653 640x480

Svi oni koji su došli doživeli su jedno potpuno nesvakidašnje i čak nestvarno umetničko veče.

DSCF4661 640x480

 

Vi ste ovde: Početak Vesti Arhiva vesti „BANKOMAT KNJIGA“ I „ČITALIŠTE“ U GRADSKOJ BAŠTI