POSTAVLJENI KONTEJNERI U TRUPALU

JKP „Mediana“ Niš u saradnji sa gradskom opštinom „Crveni krst“, u selu Trupalu je postavilo je 35 kontejnera za sakupljanje komunalnog otpada. Ovo je novi model organizovanog sakupljanja otpada koji je počeo da se primenjuje u naseljima u rurarnom području grada Niša.

 naslovna240317

U tri rurarna naselja na teritoriji gradske opštine „Crveni krst“, a u cilju postizanja višeg nivoa u kvalitetu pružanja usluga, JKP „Mediana“ je počelo sa primenom novog modela organizovanog sakupljanja otpada.

„GO Crveni krst je uvek uz svoje građane, tako i ovoga puta, kada smo podržali ovaj novi model koji nam je prezentovalo JKP „Mediana“ i omogućili našim stanovncima da svoj otpad ne izbacuju u posude koje bi morali da kupe sami, već da im budu postavljeni kontejneri“, rekao je Branko Đorđević, član veća GO Crveni krst.

img2303173

Ovakva model organizovanog sakupljanja otpada omogućava veliku uštedu i pomoć, kako korisnicima usluge , tako i komunalnom preduzeću. Stanovnici nisu u obavezi da kupuju i održavaju posude za otpad, a preduzeće će moći da pruži viši nivo u kvalitetu obavljenog posla, u smislu brzine, uštede u troškovima i ljudstvu.

img2403171

Postavljanjem 35 kontejnera u selu Trupalu, „JKP „Mediana“ nastavlja akciju postavljanja tipskih kontejnera na teritoriji GO Crveni krst. Do sada je ovakav model organizovanog sakupljanja otpada realizovan u dva sela, Sečanici i Supovcu. Pozivamo i meštane okolnih sela da se pridruže ovoj akciji“, naglasio je Dragan Maslaković, direktor Sektora „Upravljanje otpadom“ u JKP „Mediana“.

img2403172

Postavljanjem kontejnera u rurarnim naseljima pruža se mogućnost i stanovnicima da se oslobode svog otpada. Ovo je jedan od načina da se izbegne dalje stvaranje divljih deponija pored puteva i reka, što predstavlja još jedan korak ka očuvanju životne sredine.

Vi ste ovde: Početak Vesti Arhiva vesti POSTAVLJENI KONTEJNERI U TRUPALU