JKP „MEDIANA” SPREMNO DOČEKUJE ZIMU

JKP ,,Mediana” Niš potpuno je spremno za rad na zimskom održavanju puteva u gradu, rečeno je na smotri Operativnog štaba Zimske službe, koja je održana 07. novembra u krugu preduzeća. Mehanizacija sa kojom raspolaže je opremljena i remontovana i ima dovoljno soli i agregata. Do kraja godine očekuju se još tri nova vozila.

091117n 640x310

Zimska služba JKP ,,Mediana” je u potpunosti kadrovski i tehnički spremna za zimsku sezonu održavanja puteva. I ove godine radiće se po programu koji je doneo Nadzorni odbor, a koji je verifikovan Grad.

 Direktor JKP ,,Mediana” Dragoslav Pavlović je na smotri Operativnog štaba Zimske službe izjavio da postoji sedam velikih vozila koja mogu da čiste sneg, od kojih su pet funkcionalna, dok su dva u rezervi i biće uključena ako dođe do većih snežnih padavina. Mala vozila će čistiti sneg po ulicama gde su parkirana vozila i gde je nemoguće pristupiti većim vozilom.

091117 1 640x361

 „Sa mehanizacijom i kadrovskim kapacitetom koji ,,Mediana” u ovom trenutku poseduje trudićemo se maksimalno da očistimo grad. Trenutno je u fazi javna nabavka kamiona kipera, utovarivača za sneg, kao i multifunkcionalnog vozila koje može da gura sneg sa puteva. Nadamo se da ćemo do kraja decembra imati ova vozila koja će svakako pomoći već postojaćim vozilima u čišćenju grada“, naglasio je Dragoslav Pavlović, direktor JKP „Mediana” Niš.

091117 2 640x440

 Za sledeću godinu planirana јe kupovina desetak novih vozila, za čiju nabavku bi bilo potrebnо da sе obezbedi oko milion evra. Novina koju će JKP,, Mediana” uvesti u rad Zimske službe je ta da će se napraviti mape puteva i kretanja vozila, kako bi se optimizovalo čišćenje које će doprineti lakšem praćenju vozila.

091117 3 640x443

 Svetislav Manić dugogodišnji komandant Operativnog Štaba Zimske službe procenio je da su i JKP „Mediana” koja održava saobraćanjice i prilazne puteve gradu i „AB Putogradnja” koja održava lokalne puteve, spremni za sneg.

 Različiti su uslovi, pa samim tim i zahtevi u kojima se odvija rad Zimske službe, unutar naseljenih mesta, sela i gradova. Efikasna Zimska služba bi trebalo blagovremenim akcijama da obezbedi prohodnost ulica i puteva u naseljima i glavne mreže puteva izvan njih.

„Mehanizacija je popravljena i remontovana, soli i agregata ima dovoljno. Moja ocena je pozitivna. Konačno su putari spremni za zimsku sezonu”, rekao je Svetislav Manić.

091117 4 640x361

 Zimska služba zvanično počinje dežurstvo 15. novembra i radiće do 31. marta sledeće godine. Program rada Zimske službe obuhvata čišćenje i izvoženje snega sa javnih površina u gradu, kao i posipanje soli radi obezbeđenja prohodnosti u saobraćaju a u zavisnosti od temperature i količine atmosferskih padavina. Prohodnost saobraćajnica ne podrazumeva da iste moraju u svakom trenutku da budu očišćene do asfalta, već da na njima ne budu veće količine snega kao bi se lagano kretala vozila. Prednost u održavanju saobraćajnica imaju ulice sa usponima u kojima se kreću autobusi gradskog prevoza: Vojvode Putnika, Bubanjski heroji, Durmitorska, Mokranjčeva, Srpskih junaka u Niškoj Banji i Mramorsko brdo.

Vi ste ovde: Početak Vesti Najnovije vesti Vesti arhiva vesti JKP „MEDIANA” SPREMNO DOČEKUJE ZIMU