Aktuelnosti

NASTAVLJA SE AKCIJA MEDJUBLOKOVSKOG ČIŠĆENJA GRADA

člk

ztedhztujh

 

DANAS JE U MEĐUBLOKOVSKOM PROSTORU NA TERITORIJI GO PALILULA ORGANIZOVANA VELIKA AKCIJA JESENJEG SREĐIVANJA

Danas  je u međublokovskom prostoru na teritoriji GO Palilula organizovana velika akcija jesenjeg sređivanja.

Akciju je podržala i sa saradnicima obišla gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.


Blok u GO Palilula,koji je obuhvaćen ovom akcijom oivičen je ulicama: Stevana Sremca, Jovana Babunskog,Čarnojevićevom i Rudničkom.


Angažovan je 51 radnik i 16 radnih mašina.

dsfs

SFDRSGVDX

DSAFCDSC

AWSEDGFGFR

 

U SREDU 26. OKTOBRA U 8 ČASOVA JКP MEDIANA POČINJE SA GENERALNIM SREĐIVANJEM BLOKOVA

logo novi

 

Prvi u nizu blok gde će se obavljati radovi na čišćenju javnih površina, uređenju zelenila, pranju i pražnjenju podzemnih kontejnera i održavanju mobilijara biće blok u GO Palilula oivičen ulicama, Stevana Sremca, Jovana Babunskog, Čarnojevićevom i Rudničkom, saopštilo je ovo preduzeće.

NIŠKA LOKALNA SAMOUPRAVA I JKP "MEDIANA" ZA VLASNIKE PASA ORGANIZOVALI "PONUDU KOJA SE NE ODBIJA"

VETERINARSKI pregled sa zapisnikom, vakcinisanje protiv besnila, čipovanje i evidentiranje, testiranje na viruse i sterilizacija - sve ove usluge sadrži paket besplatne pomoći vlasnicima pasa.

Tržišna vrednost ovih usluga premašuje protivvrednost 100 evra, a niška lokalna samouprava i JKP "Mediana" su akciju pokrenuli da bi smanjili broj napuštenih životinja na ulicama.

Iako je reč o vlasničkim psima, iskustva pokazuju da se mnogi - zbog nedostatka sredstava za pomenute procedure, ili iz nekog drugog razloga - odriču svojih ljubimaca i puštaju ih na ulicu, da postanu lutalice. Problem dodatno komplikuju ujedi pasa, često i fingirani, zbog kojih Niš svake godine plaća oko 100 milion dinara na ime odštete.

277701 nis psi 1810 2022 foto d.miljkovic f

- Teško je proceniti koliko napuštenih životinja ima u gradu i okolini, a slična je situacija i sa vlasničkim psima, pa će ova akcija će pomoći da se dobije pravi uvid u stanje na terenu. Pritom, posle zakazivanja posredstvom našeg Kontakt-centra, čiji su brojevi 018/ 25-01-25 i 0800/018-002, kod veterinara se čeka najduže četiri dana - kaže direktor JKP "Mediana" Ivan Mihajlović, napominjući da su za manje od sedam dana trajanja ove vremenski ograničene kampanje primili više od 100 poziva zainteresovanih sugrađana.

Vojkan Živković, Nišlija koji godinama brine o napuštenim psima, tvrdi da je ovo "ponuda koja se ne odbija" i svako ko je odbije bi trebalo da bude sankcionisan.

- Pored toga što moraju biti zdravi, te da se sterilišu i kastriraju, neophono je i evidentirati vlasničke pse. A, vlasnicima koji iz bilo kojeg razloga to ne žele, treba razrezati neki porez, ili bar taksu... Ne možemo mi, "kučkari" da udomimo toliko životinja, koliko "vlasnici" mogu da izbace na ulicu - zaključuje Živković i dodaje da će se pravi efekti ove akcije videti tek za godinu, ili dve.

Vi ste ovde: Početak Vesti Aktuelnosti