DEZINFIKOVANA GLAVNA AUTOBUSKA STANICA

U skladu sa zakljucima Vlade Republike Srbije i u skladu sa merama Gradskog štaba za vanredne situacije otvorene su sve linije gradskog i prigradskog prevoza, a počela je da radi i prigradska  autobuska stanica. Kako bi osigurali sigurnost građana u doba korone JKP „Mediana“ je u toku noći i juče dezinfikovala sve prigradske i gradske autobuske stanice.

AUTOBUSKA STANICA 2 640x480

„Dezinfikovana je glavna autobuska stanica kao i sve autobuske stanice na teritoriji grada ali i u Brzom Brodu, Ledenoj steni, Novom selu, Branku Bjegoviću i drugim naseljima“, kaže Dragoslav Pavlović, direktor JKP „Mediana“.

pa

„Potrudili smo se da sve autobuske stanice budu dezinfikovane jer je važno da građani, kada krenu da koriste gradski i prigradski prevoz, budu bezbedni i da se osećaju sigurno“.

Do sada je na dezinfekciju javnih gradskih površina potrošeno 1961 tona dezifecijensa rastvorenog  u vodi što je impozantna količina, dodaje Pavlović.

„Intenzivno samo radili prethodnih nedelja i potrudili se da građani budu bezbedni kada izađu na ulice i na mestima okupljanja“, ističe Pavlović.

„Gradski prevoz je sada lokacija povećanog rizika i zato je važno da dezenfikaciju ne uradimo samo jednom. Dezinfikovaćemo autobuska stajališta najmanje dva puta nedeljno, a pojedine  lokacije koje se koriste češće i gde imamo veću koncentraciju putnika biće i češće dezinfikovane“, naglasio je Pavlović.

On je dodao da je JKP „Mediana“ svako  veče dezinfikuje i dečiji mobilijar u parkovima i na ostalim mestima u gradu.

 
Vi ste ovde: Početak Vesti Najnovije vesti DEZINFIKOVANA GLAVNA AUTOBUSKA STANICA