DRAGOSLAV PAVLOVIĆ EMISIJA "DOBAR DAN"

Direktor JKP “Mediana“ Niš Dragoslav Pavlović, gostovao je u emisiji „Dobrar dan“ na „Niškoj televiziji“ i govorio o drastičnom povećanju otpada na ulicama grada. Za prvih sedam meseci od početka godine prikupljeno je 11,25% odnosno 6.500 tona više otpada u odnosu na isti period prošle godine, od čega 2.500 tona kabastog otpada.
 
FCS
 
Akcija besplatnog odvoženja kabastog otpada i dalje traje, premda su kamioni koji su angažovani za prikupljanje kabastog otpada isti oni koji su zaduženi za zimsku sezonu. Prvi put akcija traje šest meseci i završava se 15. novembra. Prethodnih godina akcija odvoza kabastog otpada održavala se dva puta godišnje u trajanju od po dva meseca.
Pavlović je naglasio da je problem što građani ne prave razliku između kabastog otpada i šuta. Za kabasti otpad potrebno je zakazati termin odvoza pozivom na broj telefona 018/250-125. Što se tiče odvoza šuta, građani mogu da zakažu odvoz na isti način, ali se ta usluga naplaćuje, a šut će biti deponovan u kontejner od 5 kubika koji se iznajmljuje na 24 časa.
Zbog situacije nastale usled virusa Covid-19, segment poslovanja reciklaže u JKP “Mediana“ je trpeo velike udarce. Odlučeno je da se u narednom periodu ne vrši prikupljanje papira i kartona kao reciklabilnog otpada, već da fokus bude na staklenoj ambalaži. Planirano je, u saradnji sa GIZ-om i NALED-om, postavljanje oko 300 zvona na teritoriji grada, čime bi se građanima omogućilo lakše odlaganje staklene ambalaže kao zasebne vrste reciklabilnog otpada.
Pavlović je govorio i o drugim aktivnostima karakterističnim za ovo doba godine kao što je sakupljanje lišća. “Trudićemo se da održimo čistim sve bulevare, manje ulice i pešačke zone. Radiće se ulice i na periferiji, ne samo u užem centru grada. Time će se obezbediti i da slivnici budu otvoreni, jer se očekuju obilnije padavine“, izjavio je Pavlović.
JKP “Mediana“ organizovala je „Dan otvorenih vrata“ na Gradskoj deponiji gde se nalazi prihvatilište za pse. Građani su imali prilike da se druže i prošetaju pse koji tamo borave. „Problem pasa se sistemski rešava i regulisan je zakonom a mi radimo u skladu sa tim“, naglasio je Pavlović.
 
DCY
 
DCY1
 
JKP “Mediana“ je posebno ponosna na postavljanje urbanih mobilijara, novih đubrijera, koje su izrađene po modelima iz kataloga urbane opreme.
Za kraj, Pavlović je naveo da zimsku sezonu JKP “Mediana“ dočekuje spremno, jer je obezbeđena potrebna mehanizacija i dovoljna količina soli za posipanje ulica.
Vi ste ovde: Početak Vesti Aktuelnosti DRAGOSLAV PAVLOVIĆ EMISIJA "DOBAR DAN"