TV „Zona Plus“ - DRAGOSLAV PAVLOVIĆ

Gost emisije „Danas“ na TV „Zona Plus“ bio je direktor JKP „Mediana“ Dragoslav Pavlović koji je govorio o tekućim i vanrednim poslovima koje JKP „Mediana“ obavlja u ovom periodu. Radovi koji nisu predviđeni redovnim programom čišćenja i održavanja, a koje je JKP „Mediana“ preuzela na sopstvenu inicijativu je čišćenje gradskog zemljišta na obodu Niške tvrđave, koja bi trebalo da predstavlja najlepši deo grada, a sve u cilju poboljšanja turističke ponude grada Niša. JKP „Mediana“ radi i na uklanjanju oko 100 divljih deponija, koje takođe nisu predviđene redovnim programom.

tv zona

 

Akcija besplatnog odvoženja kabastog otpada i dalje traje zbog velikog interesovanja građana. Do sada je prikupljeno 6500 tona otpada više nego u istom periodu prošle godine, čak 2500 tona čini kabasti otpad, koji je odvezen sa oko 1200 lokacija u gradu. Završetak akcije planiran je za 15. novembar. Pavlović je naglasio da veliki problem predstavlja to što građani ne prave razliku u vrstama otpada, pa tako dolazi do nepropisnog odlaganja istog. Komunalni otpad je otpad iz domaćinstva koji se svakodnevno odnosi i odlaže u nadzemnim i podzemnim kontejnerima. Šut je građevinski otpad za čiji se odvoz mora naručiti kontejner od 5 kubika i on se iznajmljuje na 24 časa. Ta usluga se naplaćuje i iznosi oko 3600 dinara. Za ambalažni otpad obezbeđena su zvona za odlaganje staklene ambalaže i mreže za plastičnu PET ambalažu, koje su postavljene na različitim lokacijama po gradu. U saradnji sa NALED-om i Sekopak- om, planirana je nabavka novih zvona, čime bi se građanima omogućilo lakše odlaganje staklene ambalaže kao zasebne vrste reciklabilnog otpada. Zvona će u najvećoj meri biti postavljana oko stambenih zajednica. “Cilj je da se poveća recikliranje staklene ambalaže, jer su se papir i karton pokazali kao neprofitabilan otpad zbog zasićenosti tržišta“, izjavio je Pavlović.
3
 
6
JKP „Mediana“ je krenula u redovan program sadnje, a radi se i na uređenju školskih dvorišta, što je deo posebnog projekta.
Pripreme za zimsku službu su već počele. Smotra zimske službe se održava oko 15. novembra kada će sva vozila biti spremna. JKP “Mediana“ zimsku sezonu dočekuje spremno, jer je obezbeđena potrebna mehanizacija i dovoljna količina soli za posipanje ulica.
„Građani mogu svaku nepravilnost koju primete da prijave pozivanjem broja telefona 018/250-125 kao i putem aplikacije EkoLovac, a sve u cilju poboljšanja dinamike rešavanja komunalnih problema“ poručio je Pavlović.

Vi ste ovde: Početak Vesti Aktuelnosti TV „Zona Plus“ - DRAGOSLAV PAVLOVIĆ