Postavljeni novi kontejneri za PET ambalažu

Javno komunalno preduzeće „Mediana“ Niš, u saradnji sa Gradskom opštinom Medijana postavilo je 10 specijalnih mrežastih kontejnera za sakupljanje plastične ambalaže. Stanovnicima ove gradske opštine, koji žive u kućama, za sakupljanje ambalažnog otpada, do sada, besplatno je podeljeno 2.500 kanti, a stanari 26 zgrada su dobili kese.

DSCF1680

Kontejneri su porukom „Za čistiju i lepšu Medijanu“, postavljeni su na na mestima gde je frekvencija građana najveća - u Parku Svetog Save, u Čairu, Keju na Nišavi, kao i na Trgu kralja Aleksandra i na Sinđelićevom trgu.

Direktor JKP „Mediana“ Bratislav Vučković pozvao je i ostale niške opštine da prate primer GO Medijana, kako bi grad Niš bio uredniji, čistiji i lepši.

„Prihvatili smo predlog Gradske opštine Medijana da na njenom području postavimo nove mrežaste kontejnere za PET ambalažu. Za razliku od prethodnih, koji su često bili razbijani i oštećeni, ovi sudovi su dodatno zaštićeni“, rekao je Bratislav Vučković, direktor JKP Mediana” Niš i dodao:„Novi, postavljeni kontejneri imaju zaštitni omotač, koji bi trebao da spreči neželjene situacije i da ujedno doprinesu lepšem izgledu okoline“.

Predsednik Gradske opštine Medijana, Zoran Stojanović, pozvao je građane da, koristeći nove sudove, održavaju životnu sredinu čistijom a istovremeno sačuvaju materijal za dalju reciklažu.

„Postavljeno je 10 mrežastih kontejnera za PET ambalažu, po jedan kod pešačkog mosta u parku kraj Nišave, na Trgu kralja Aleksandra, i na Sinđelićevom trgu, po dva na Keju kod Doma mladih, i Čairu kao i tri posude u Parku Svetog Save. Još deset podzemnih kontejnera biće ugrađeno od naredne nedelje, dok će javna nabavka za novih 15 biti raspisana uskoro“, naglasio je Stojanović.

U narednom periodu, JKP „Mediana“ u saradnji sa GO „Medijana“, postaviće i kontejnere za sakupljanje kabastog otpada, a biće očišćeno i nekoliko divljih deponija.

DSCF1688

Predstavnici JKP „Medijana“ i GO Medijana obišli su punktove kod MK Božidar Adžija i kod supermarketa „Idea” u ulici Nikole Kopernika, gde su ekipe JKP „Mediana“ besplatno delile kante za reciklabilni otpad stanovnicima koji žive u individualnim domaćinstvima.

U okviru projekta WASTE koji je JKP “Mediana” realizovalo u saradnji sa bugarskom opštinom Pernik, do sada je na teritoriji GO Medijana i GO Palilula podeljeno oko 6.500 kanti i 2.500 kesa za sakupljanje ambalažnog otpada.

 

Vi ste ovde: Početak Vesti Arhiva vesti Postavljeni novi kontejneri za PET ambalažu