22. APRIL - DAN PLANETE ZEMLJE

JKP „Mediana“ Niš je, povodom obeležavanja 22. aprila - Svetskog dana planete Zemlje, u zajedničkoj akciji sa učenicima Gimnazije „Svetozar Marković“, u dvorištu Gimnazije, postavilo tri kontejnera za sakupljanje ambalažnog otpada. Tom prilikom sakupljeno je oko sedam kubika otpada.

DSCF1710

Ideja da se na ovaj način obeleži Dan planete Zemlje, potekla je od učenika ove Gimnazije, a JKP „Mediana“ Niš je prepoznalo dobru inicijativu i pomoglo u realizaciji.

„Svi težimo ka istom cilju, a to je skretanje pažnje javnosti da su prirodni resursi ograničeni i da samo kroz reciklažu možemo pojedini otpad da vratimo u proizvodnju. Zato na simboličan način obeležavamo ovaj dan, koji je i zgodna prilika da se svako od nas zapita kako je doprineo očuvanju planete Zemlje. Taj doprinos je upravo reciklaža“, rekao je Aleksandar Obradović, izvršni direktor za operativne poslove JKP „Mediana Niš.

DSCF1706

„Priključili smo se akciji prikupljanja ambalažnog otpada, koju je organizovalo JKP „Mediana“, kako bismo i mi dali svoj doprinos očuvanju prirodne sredine. Učenici i profesori su tokom dana sakupljali papir, karton, limenke, plastiku i staklo i time se pridružili globalnoj akciji povodom dana koji je posvećen našoj planeti“, kazala je Petra Stanković, predsednica Učeničkog parlamenta i učenica drugog razreda Gimnazije „Svetozar Markovič“.

JKP „Mediana“ i učenici Gimnazije „Svetozar Marković“ učestvovali su u raznim akcijama čiji je cilj podizanje nivoa ekološke svesti, kao i edukovanje i motivisanje građana da se aktivno uključe u borbu za očuvanje planete Zemlje.

 

Vi ste ovde: Početak Vesti Arhiva vesti 22. APRIL - DAN PLANETE ZEMLJE