OBILAZAK RADOVA NA POLJU S4 DEPONIJE „BUBANJ“

Prva faza sanacije polja S4 na deponiji ‘’Bubanj’’ je završena, te je time trenutno rešen problem odlaganja otpada. Trajno rešenje će, prema rečima nadležnih, biti otvaranje regionalne deponije.

D812EB1134240D69115C522B4ACDEF5F2109B9FD60CC7259F3pimgpsh fullsize distr

Gradonačelnik Niša dr Zoran Perišić i direktor JKP „Mediana“ Bratislav Vučković sa saradnicima juče su obišli nišku deponiju gde se privode kraju poslovi na sanaciji i rekultivaciji polja S4. Osnovni cilj ovog posla je produženje veka deponije do početka funkcionisanja Regionalne deponije „Keleš“.

           „Komunalni otpad sa teritorije grada Nša i opštine Doljevac ovde će moći da se deponuje u naredne tri godine. Za dvadesetak godina ceo potez će biti kultivisan sa zasađenom travom, pošto se izvuče metan, koji je opasnost za ovo mesto. Očekujem da „Mediana“ nastavi sa aktivnostima sanacije polja S4, a uporedo sa tim pripremamo se za ono što će nam doneti realizacija nove deponije, na kojoj će biti omogućen i sav neophodan tretman otpada, a ne kao do sada, samo deponovanje”, rekao je gradonačelnik Niša Zoran Perišić.

Direktor JKP „Mediana “ Bratislav Vučković kazao je da im je sanacija i rekultivacija polja S4 na deponiji „Bubanj“ najznačajnija ovogodišnja investicija.

„Vrednost radova je oko 60 miliona dinara, finansira ih „Mediana“ iz naknade za deponovanje otpada koju plaćaju građani Niša. Ovo je završetak prve od tri faze sanacije koja je urađena u predviđenom roku. Prethodna tri polja su sanirana i rekultivisana ranije. Ono što očekujemo u „Mediani“ je razvijanje sistema primarne selekcije otpada koja će značajno uštedeti kapacitete na polju S4, što znači da ćemo moći duže da ga koristimo“, istakao je Vučković .

PSD9FD6E2ABEDBEF2710C8F2A4CC291EECE244910BF5C0450449pimgpsh fullsize distr

Dnevno se na deponiju doveze oko 200 tona komunalnog otpada što je za 50 tona manje nego u ranijem periodu. Ta razlika sada završava u Reciklažnom centru JKP „Mediana“gde se očekuje da će se u budućnosti što više otpada preraditi kako bi se sproveo princip cirkularne ekonomije tj. od smeća profitirati..

Vi ste ovde: Početak Vesti Arhiva vesti OBILAZAK RADOVA NA POLJU S4 DEPONIJE „BUBANJ“