XXVI IZLOŽBA CVEĆA – NIŠ 2016.

Uz prigodnu svečanost, juče, 10. oktobra 2016. godine, koju je Javno komunalno preduzeće „Mediana” u svojstvu organizatora manifestacije, priredilo u Galeriji savremene likovne umetnosti u Tvrđavi, otvorena je XXVI Izložba cveća – Niš 2016. Generalni pokrovitelj Izložbe je Grad Niš.

1

Dobrodošlicu prisutnim izlagačima, gostima i posetiocima, poželeo je Bratislav Vučković, direktor Javnog komunalnog preduzeća Mediana” i predsednik Organizacionog odbora Izložbe i naglasio značaj nastavka organizovanja ove izložbe:

Svi mi želimo da živimo okruženi cvećem i zelenilom i lepo bi bilo da naš grad ne bude grad smeća, već grad cveća”, rekao je Vučković.

2

Prisutni su imali priliku da uživaju u nastupu na gitari Natalije Cakić i Mihajla Avramovića, učenika Muzičke škole u Nišu, kao i da pogledaju Mini modnu reviju koju su nam priredili učenici Umetničke škole u Nišu, sa smera dizajn tekstila. Oni su, specijalno za ovu priliku, dizajnirali modele od reciklažnog materijala.

3

Prostor u Galeriji oplemenjen je i radovima učenika likovnog smera Umetničke škole u Nišu, sa nedavno održane Prve mini likovne kolonije u Gradskoj bašti.

4

Ovogodišnju manifestaciju otvorio je Igor Vojinović, član gradskog veća zadužen za komunalne delatnosti, rečima:

Okupili smo se ovde jer nas povezuje zajednički cilj, а to je ljubav prema cveću i zelenilu. Želја nam je i da naš grad bude prijatno mesto gde živimo i radimo i gde se možemo opustiti nakon napornog dana.”

Uz želju da se ova tradicija nastavi još dugi niz godina, prisutnima se obratio i Miroslav Milutinović, predsednik Gradske opštine Crveni krst”.

 5

Tridesetak izlagača iz Novog Sada, Kruševca, Ugrinovaca, Blaca, Petrovaradina, Lipolista, Beograda I Niša, predstavio se dostignućima u proizvodnji cveća I zelenila, dendrološkog materijala, kao i izradi dekorativne i vrtne opreme, prateće opreme, alata i pomoćnih sredstava za uređenje i održavanje zelenila. Ove godine kao gosti, ali sa nadom da će sledeće godine i biti izlagači, podršku su pružili predstavnici KLKP Park” iz Sarajeva.

 7

Treba napomenuti da ovogodišnja izložba nije bila takmičarskog karaktera, nisu biraninajuspešniji izlagači,jer samom činjenicom da je produžena tradicija, koja je započeta krajem osamdesetih godina, svi se mogu smatrati pobednicima.

Javno komunalno preduzeće Mediana” Niš se zahvaljuje svim učesnicima, izlagačima i gostima kao i svima onima koji su dali doprinos u realizaciji XXVI Izložbe cveća - Niš 2016.

 

Vi ste ovde: Početak Vesti Arhiva vesti XXVI IZLOŽBA CVEĆA – NIŠ 2016.