AMBASADOR FINSKE POSETIO GRADSKU BAŠTU

Gradsku baštu u Tvrđavi posetili su ambasador Finske Perti Ikonen i gradonačelnik Niša Darko Bulatović i tom prilikom posadili pet novih stabala breze, u znak poštovanja prema vrednom jubileju Finske, stogodišnjici sticanja nezavisnosti. Tom prilikom je Kompanija „Molok“ iz Finske JKP „Mediana“ poklonilа podzemni kontejner.

naslovna 20170311

Ambasador Finske u Srbiji Perti Ikonen obišao je Tvrđavu, gde je sa čelnicima Grada Niša i direktorom JKP „Mediana“, zasadio pet stabala breze, od stotinu, koliko je planirano da se zasadi u Srbiji, kao jedan od načina da se obeleži sto godina nezavisnosti Finske.

20170316 121516

„U Nišu smo posadili drveće, kako bi ukazali na značaj ekologije, koja je u Finskoj veoma razvijena. Finska je najčistija i najprijatnija zemlja na svetu i želimo da Srbija jednog dana bude takva“, rekao je ambasador Finske Perti Ikonen.

20170316 121516 1

„Pripala nam je čast da zajedno sa njegovom ekselencijom posadimo pet stabala kako bi na simboličan način pokazali  našem društvu i građanima šta treba da radimo i kakve primere treba da sledimo, kako bi jednog dana kao društvo postigli viši nivo organizacije zajednice i samog života”, rekao je gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

ispred kontejnera

Ovom prilikom je Kompanija „Molok“ iz Finske JKP „Mediana“ poklonilа jedan podzemni kontejner, koji će biti postavljen u gradu.

„Zahvaljujemo se Kompaniji „Molok“ na ovoj donaciji i smatramo da je оvo početak jedne dobre saradnje i dobre prakse povezivanja naših i finskih kompanija, kada je u pitanju održavanje komunalnog reda i javne higijene u gradu”, rekao je direktor JKP „Mediana“ Bratislav Vučković.

Na mestu gde se više hiljada posetilaca Gradske bašte slikalo, ispred grba SFRJ, slikali su se i ambasador Finske, gradonačelnik Niša i direktor „Mediane“.

grb na kraju

Vi ste ovde: Početak Vesti Arhiva vesti AMBASADOR FINSKE POSETIO GRADSKU BAŠTU