NOVE SADNICE ZA LEPŠI IZGLED GRADA

JKP „Mediana“ proteklih dana užurbano radi na zameni sadnica u žardinjerama i na svim zelenim površinama, u pet gradskih opština. Za ovu sezonu proizvedeno je 100.000 rasada letnjeg cveća a planirano je da se u gradu Nišu posadi oko 80.000. Preostala količina rasada predviđena je za dalju prodaju, tako da će rasad proizveden u Nišu, krasiti parkove i trgove susednih gradova.

2905171

Na proizvodnoj površini „Rasadnika“ JKP „Mediana“ Niš, koji se prostire na površini od 13 hektara (12 h na otvorenom i hektar pod staklenicima) i nalazi se kod Kazneno popravnog doma, proizvode se sadnice dekorativnog drveća, lišćarskog i četinarskog žbunja, perena, sezonskog i sobnog cveća. Ove sezone proizvedeno je 100.000 letnjeg rasada cveća, 1.000 sadnica kane, 20.000 alternatere (lisno-dekorativne biljke) i 1.500 visećih korpi petunija i muškatli.

Sadnice su proizvedene za potrebe grada ali i za dalju prodaju. Mogu se kupiti u našim prodajnim objektima, u 6 cvećara u gradu, u Gradskoj bašti u Tvrđavi i u Rasadniku. Deo sadnog materijala koristi se za dekoraciju enterijera i eksterijera poslovnih i stambenih objekata.

2905172

Protekle nedelje ekipe sektora Zelenilo počele se u sadnju letnjeg rasada u parkovima, na trgovima, kružnim tokovima i žardinjerama u gradu. Do sada je na javnim zelenim površinama i u žardinjerama zasađeno oko polovine planiranog cvetnog rasada.

Uređen je novi kružni tok na uglu ulica Cara Dušana i Mije Petrovića, gde je posađeno oko 200 komada sadnica četinara, šiblja, kleke i crvenog javora, a površina je pokrivena malčom u žutoj i crvenoj boji.

2905173

U Pobedinoj ulici, žardinjere su obnovljene sezonskim cvetim rasodom i sadnicama tuje koje su ove godine oblikovane u dve lopte, što do sada u gradu nije bilo sađeno. Zasađeno je oko 300 sadnica tuje, kleke, šiblja, perene, crvenih i belih običnih i visećih petunija.

Još je mnogo ideja koje će realizovati JKP „Mediana” uz mnogo truda i sredstava, ali za lep i atraktivan izgled grada, na koji iz dana u dan postajemo sve više ponosni, vredi uložiti.

Vi ste ovde: Početak Vesti Arhiva vesti NOVE SADNICE ZA LEPŠI IZGLED GRADA