STAKLENU AMBALAŽU U RECIKLAŽU

 

Javno komunalno preduzeće „Mediana” u saradnji sa „Sekopakom” iz Beograda, u akciji „Donesi staklenu ambalažu i poklon potraži”, sakupilo je tonu i po ove ambalaže. Kako bi se najmlađim sugrađanima ukazalo na pravilan način sakupljanja otpada u OŠ „Car Konstantin” odigrana je ekološka predstava „Prljavo i čisto nije isto”.

sl 1 640x3naslovna 640x480

Stanovnici Niša su u utorak, 25. decembra, na dve lokacije, kod Palilulske i Durlanske pijace, u periodu od 11 do 14 sati, mogli da donesu 3 kilograma staklene ambalaže i da na poklon dobiju ceger ili kačket.

Prema rečima v.d. direktora JKP „Mediana” Dragoslava Pavlovića аkcija „Donesi staklenu ambalažu i poklon potraži” organizovana je kako bi se skrenula pažnja nišlija na važnost primarnog selektovanja otpada.

030118 sl 1 640x351

„Primarna selekcija je nešto čemu težimo i ona bi u narednom periodu trebalo da se razvija između JKP „Mediana“ i Sekretarijata za zaštitu životne sredine grada Niša kroz podelu posuda za prikupljanjе selektovanog otpada“, navodi Pavlović.

Projektom koji je završen pre dve godine, plave kante za reciklažni otpad podeljene su stanovnicima opštine Palilula i Pantelej. Postavljeno je i 50 zvona u gradu.

030118 sl 2 360x480

„Radimo na projektu sa EU oko nabavke novih količina posuda za reciklažni otpad, kako bi preostale 3 opštine uvrstili u primarnu selekciju otpada”, rekao je Dragoslav Pavlović.

Ovo je nastavak akcije sakupljanja staklenog otpada koja je započeta krajem avgusta, kako bi se ukazalo stanovništvu da je staklo ambalaža koja može više puta da se reciklira i da ne izgubi na kvalitetu, a nepravilnim odlaganjem samo povećava telo deponije, jer se ne razgrađuje.

030118 sl 3 394x480

Pored sakupljanja staklene ambalaže na dve lokacije u gradu, u Osnovnoj školi „Car Konstantin” odigrana je dečija predstava pod nazivom „Prljavo i čisto nije isto“, koja је na zabavan i edukativan način, imala za cilj podizanje svesti kod najmlađih.

 

Vi ste ovde: Početak Vesti Arhiva vesti STAKLENU AMBALAŽU U RECIKLAŽU