NOVI DRVORED U SARAJEVSKOJ ULICI

 

JKP „Mediana“ Niš posadilo je 33 sadnice lipe i time realizovalo inicijativu stanovnika Sarajevske ulice da im se formira novi drvored, u zamenu za stari koji je uklonjen prilikom rekonstruisanja ulice.

 030118 naslovna2 640x480

Sarajevska ulica dobila je novi drvored. Na skoro rekonstruisanom trotoaru radnici sektora „Zelenilo“ JKP „Mediana“ zasadili su 33 lipe. Inicijativa je potekla od meštana ovog dela grada, a podržali su je Gradska opština Crveni Krst i grad Niš.

 030118 direktor1 522x480

„Ulica je rekonstruisana prošle godine i po planu i programu uređenja grada ovde jeste planirano da se zasade lipe.Trotoar je prilično širok tako da će ovaj drvored da oplemeni prostor i praviće i senku i hladovinu“, izjavio je Pavlović i dodao: „Za narednu godinu je dosta investicija planirano za ozelenjavanje i uređenje parkova. Više parkovskih površina dobiće i nove pop-up sisteme za zalivanje“.

 030118 slika3 640x480

Prema rečima v.d. direktora Dragoslava Pavlovića i u idućoj godini radiće se na tome da grad bude lepši i zeleniji. Sada je Sarajevska ulica dobila je novi drvored, a i drugi delovi grada biti ozelenjeni, jer gradsko rukovodstvo, stanovnici Niša i JKP ,,Mediana” imaju isti cilj, da Niš bude lepši i zeleniji.

 

Vi ste ovde: Početak Vesti Arhiva vesti NOVI DRVORED U SARAJEVSKOJ ULICI